Fokker Management Tweedaagse

Case: Fokker Management Tweedaagse

 
Anders is benaderd door Fokker om voor het hogere management een programma op te zetten als afsluiting van een fusie. Het betrof een internationaal gezelschap, die elkaar beter moest leren kennen en elkaars werkculturen moest leren kennen. Tevens dienden er werkafspraken voor de toekomst te worden gemaakt. Anders heeft de programmering van dit event aangepast op het gezelschap en de beoogde doelstellingen. Door in actie te komen, elkaar nodig te hebben en de tijd en ruimte te krijgen voor individuele- en teamcoaching zijn we tot een uniek programma gekomen vol elementen die deze doelstellingen onderbouwden.

De Kofferopdracht en het gebruik van de Talkingstick versterkten de onderlinge communicatie en liepen als een rode draad door de tweedaagse

Anders heeft een super afwisselende tweedaagse gearrangeerd vol met avontuur en teambuilding. Door gebruik te maken van de Talkingstick zag je al snel dat dit de onderlinge communicatie versterkte. Het werken binnen grote cultuurverschillen zijn in diverse korte sessies met een externe trainer onder de aandacht gebracht. Het programma was zorgvuldig getimed, we zijn aangevangen in een restaurant alwaar men tijdens een heerlijke lunch elkaar kon ontmoeten en klaar kon maken voor dit avontuur. De eerste dag is met de mountainbikes en met landrovers naar diverse locaties genavigeerd om activiteiten te ondergaan en aanwijzingen te vergaren die noodzakelijk zijn voor het vervolg van dit programma. Klimmen en abseilen vanaf een 19 meter hoge uitkijktoren op de Lochemse berg, hiken naar de unieke boomstammenblokhut geheel privé gelegen op de Sallandse heuvelrug midden in de bos. Daar is de groep ontvangen door een privé kok die op het open vuur het diner presenteerde en waar aansluitend is overnacht.

Bij het kampvuur is het tijd om met elkaar te evalueren. Deze natuurlijke en ontspannen setting waren ideaal om elkaar beter te leren kennen!

Na het ontbijt is men met de landrovers weer op pad gegaan voor enkele navigatieopdrachten. De IJssel over met een veerpont, deels onverharde wegen en via een uitkijkpost werd de eindlocatie gevonden.

Om de samenwerking te visualiseren en te benadrukken hebben we gezocht naar een unieke opdracht; in naveldiep water, voorzien van een waadpak, gearmd in linie, in het Veluwemeer op weg naar een eiland lopen. Een ongekende ervaring die men niet meer zal vergeten!

Het was een bijzondere en unieke ervaring. Eén kilometer door het water lopen, uitdagend, vermoeiend en verbindend!

Aangekomen op het eiland stond een luxe lunch gereed en is men per Canadese kano naar de vaste wal gepeddeld. Daar heeft men de beginselen van het terreinrijden onder te knie gekregen en ter afsluiting is er kleiduiven geschoten om uiteindelijk per helikopter terug te vliegen naar de startlocatie!
 

 

Opdrachtgever: Fokker
Website: Fokker

Op de hoogte blijven van actualiteiten en updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!