Provincie Bijeenkomst van Weginspecteurs

Case: Provincie Bijeenkomst van Weginspecteurs

 
Anders is benaderd door een provincie waar de afdeling die verantwoordelijk is voor de weg- en waterinspectie voor een grote veranderingen stond. De afdeling moet op de drukste momenten aanwezig zijn en hierdoor stonden ze voor een belangrijke verandering. Het werken in ploegen. Dit resulteerde in onrust en een tal van vragen bij deze afdeling. Anders heeft middels een gedegen vooronderzoek en interviews binnen alle verantwoordelijke lagen van de organisatie een plan van aanpak gemaakt.

Een goede inschaling van de problematiek, het meedraaien van een dagdienst en de interviews van diverse betrokken hebben geresulteerd in een gedegen plan van aanpak.

Middels een afgeschermd blog werden de medewerkers wekelijks op de hoogte gebracht van de stand van zaken en er werd steeds een ‘beetje meer uit de doeken gedaan’ van het programma. Deze methode om een aanloop te creëren was noodzakelijk om de club warm te krijgen om vrijwillig deel te nemen. Eerst was er weerstand, ‘weer zo’n training’ maar men zag in, dat de aanpak van Anders daadwerkelijk anders was. De opkomst was uiteindelijk 100%.

Het was geen klassieke aanpak, maar een doordacht proces om de neuzen dezelfde richting op te krijgen, samen aan een nieuw avontuur starten, waar het programma van Anders de eerste stap in heeft gemaakt.

Het programma en de timing was dusdanig dat men elkaar nodig had, er waren bewust onduidelijkheden gecreëerd waarbinnen men keuzes moest maken. Deze keuzes moesten samen gemaakt worden anders kon men niet verder. Het programma zat zo in elkaar dat eenieder veel van zichzelf moest laten zien, hierdoor kon men elkaars kwaliteiten en professionaliteit benutten. Ook negatievere ervaringen werden meegenomen om later binnen de werksetting verder met elkaar te bespreken.

Het programma was een rollercoaster aan actie en (onderlinge) opgedane ervaringen, met als resultaat; een team die een nieuwe start aan kon en professioneel met elkaar de toekomst in ging.

De foto’s van deze bijeenkomst spreken voor zich, maar de aaneenschakeling van elementen en opdrachten en terugkoppelingen hebben het verschil weten te maken.
 

 

Opdrachtgever: Afdeling Vaarwegen & Weginspecteurs Provincie Noord-Holland
Website: Provincie Noord-Holland

Op de hoogte blijven van actualiteiten en updates?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!